April 23, 2013

Kolac sa zobenim pahuljicama ⁄ Baked Oatmeal


Ima li boljeg nacina da zapocnete dan nego da se pocastite finim doruckom? Ovaj kolac toliko je jednostavan da je uistinu steta ne isprobati ga. Nevjerovatno mek, mirisan, zdrav. Topal ili hladan, sa marmeladom, medom ili posluzen sa mlijekom, idealan je u bilo kojoj varijanti. 
U smjesu mozete dodati i brusnice, grozdjice, orasaste plodove ili nesto drugo sto volite. Probala sam ga napraviti i sa bananom i djeca su se odusevila. Buduci da su ovdje ljetni praznici vec poceli, djeca mi svako jutro idu po 2 h 'ljetnu skolu'. Nemaju marendu nego ponesu nesto od doma. Spakirala sam im i ovaj kolac i tete su se odusevile.  
U svakom slucaju, zasluzuje mjesto medju receptima..

Kolac sa zobenim pahuljicama
  • 1 casa mlijeka
  • 1 jaje
  • 1⁄4 case maslaca, otopljenog
  • 1⁄2 case smedjeg secera
  • 2 case zobenih pahuljica ( krupno mljevenih)
  • 1 zlicica cimeta
Jaje i mlijeko umutite pjenjacom. Dodajte otopljeni maslac i ostale sastojke te stavite peci 30 ak min na 180C. Kada vam rubovi pozlate, pahuljice su gotove. 
Dobar tek!


......................................................................


Baked Oatmeal


  • 1 cup milk
  • 1 egg
  • 1⁄4 cup butter, melted
  • 1⁄2 cup brown sugar
  • 2 cups instant oatmeal
  • 1 t cinnamon
Whisk the egg and milk. Add melted and cooled butter and the rest of ingredients. Bake for 30 min at 180C. Serve warm or cold, with strawberry marmalade, honey or just milk. It is delicious in any way...


Take a look with other recipes with oatmeal:
** find us on FACEBOOK **

Original recipe you can find here.


3 comments:

  1. Super ! Zobene pahuljice ovako obogaćene i pripremljene su sigurno odličan doručak, baš mi se sviđa ovaj kolač !

    ReplyDelete
  2. Ovo je fantastično! Moram isprobati za doručak jer pahuljice jako volim ujutro :)

    ReplyDelete